Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Elhunyt Szerencsi Éva színművész

MTI
2004.09.06. 19:36
Ötvenkét éves korában, hétfőn elhunyt Szerencsi Éva Déryné-díjas színművész, a Ruttkai Éva Színház tagja. Temetéséről később intézkednek - közölte a család nevében a teátrum vezetője az MTI-vel.

Szerencsi Éva 1952. május 5-én született Budapesten. A Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1974-ben szerzett oklevelet. Pályája a József Attila Színházban indult, 1979-től egy évadon át a Miskolci Nemzeti Színházban szerepelt, majd a következő kilenc évadban ismét a József Attila Színházban lépett a közönség elé.

Láthatták az érdeklődők a Budapesti Kamaraszínház, azt követően, 2001-től a Ruttkai Éva Színház produkcióiban. Szerencsi Éva játszotta többek között Betia szerepét a Csapodár madárka című Ruzante-darabban. Színpadra lépett Violaként Shakespeare Vízkeresztjében, Tóth Flóraként Bródy Sándor, A tanítónő című művében. Megformálta Catherine karakterét Arthur Miller Pillantás a hídról című drámájában, illetve az amerikai szerző másik darabjában, A salemi boszorkányokban Mary Warrent alakította.

Szerencsi Éva számos nagy sikerű filmben is játszott. Ő volt például a Szabó Magda Abigél című regényéből készült tévéfilm-sorozat Ginája. Ugyancsak Szerencsi Éva alakította a Bob herceg filmváltozatában Anni szerepét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?