Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdődött a barcelonai irodalmi fesztivál

MTI
2004.09.16. 09:45
Megkezdődött a Kosmopolis, a barcelonai Kortárs Kultúrközpont által kétévente rendezett fesztivál, amelynek célja az irodalom népszerűsítése minden elképzelhető módon.

A második alkalommal megrendezett, ezúttal K04 elnevezésű fesztivál arra törekszik, hogy újragondolja azokat a műfajokat, amelyek az irodalmat közelebb vihetik a nagyközönséghez. A fesztivál website-ján megtalálhatjuk a résztvevő világhírességek nevét, Mario Vargas Llosától Gao Xingjianig. A programokat különféle témák köré csoportosították, úgymint "Háború és béke", "Sci-fi", "A szóbeli hagyomány", "A kánon rekonstrukciója".

A szeptember 14-19-ig tartó fesztivál kiállításoknak és installációknak is helyt ad, pl. Gao Xingjianról és Julio Cortazárról, valamint egy Hyperiment című "kísérleti térnek", amely a hiperszöveg különféle koncepcióit, távlatait és problémáit mutatja be.