Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eladnák az MGM filmstúdiót

2009.11.14. 10:33
Alacsony bevételei, eladósodottsága és úgy általában a recesszió miatt adnák el a filmstúdiót. Egyelőre még nem lehet tudni mennyiért. A Time Warner és a News Corp. is érdeklődik.

Vevő után néz a pénzügyi nehézségekkel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió, jelentette be a mozis óriáscég pénteki közleményében.A James Bond-, vagy a Rózsaszín Párduc-filmeket gyártó stúdió emellett haladékot kap hitelezőitől: január 31-ig azonban csaknem négymilliárd dollárt kell visszafizetnie.

Az MGM stúdió legnagyobb értékei közé tartozik a majdnem 4000 filmet tartalmazó archívuma, olyan sikeres alkotásokkal, mint a Rocky-sorozat vagy a Farkasokkal táncoló. A filmes céghez tartozik a Tom Cruise tulajdonában lévő United Artists is.

A filmstúdió eladását a gazdasági helyzettel és az utóbbi hónapok bevételi sikertelenségével magyarázzák. A legutóbbi MGM-film, az 1980-as musical, a Fame újraértelmezése hatalmasat bukott a mozikban, és gyorsan le is vették a mozik műsoráról, miután világszerte gyengének számító, 42 millió dolláros bevételt hozott.

Filmes szakértők szerint a Time Warner és a News Corp. is érdeklődik az MGM iránt, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyiért adnák el.