Ágnes
-5 °C
2 °C

Eladnák az MGM filmstúdiót

2009.11.14. 10:33
Alacsony bevételei, eladósodottsága és úgy általában a recesszió miatt adnák el a filmstúdiót. Egyelőre még nem lehet tudni mennyiért. A Time Warner és a News Corp. is érdeklődik.

Vevő után néz a pénzügyi nehézségekkel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió, jelentette be a mozis óriáscég pénteki közleményében.A James Bond-, vagy a Rózsaszín Párduc-filmeket gyártó stúdió emellett haladékot kap hitelezőitől: január 31-ig azonban csaknem négymilliárd dollárt kell visszafizetnie.

Az MGM stúdió legnagyobb értékei közé tartozik a majdnem 4000 filmet tartalmazó archívuma, olyan sikeres alkotásokkal, mint a Rocky-sorozat vagy a Farkasokkal táncoló. A filmes céghez tartozik a Tom Cruise tulajdonában lévő United Artists is.

A filmstúdió eladását a gazdasági helyzettel és az utóbbi hónapok bevételi sikertelenségével magyarázzák. A legutóbbi MGM-film, az 1980-as musical, a Fame újraértelmezése hatalmasat bukott a mozikban, és gyorsan le is vették a mozik műsoráról, miután világszerte gyengének számító, 42 millió dolláros bevételt hozott.

Filmes szakértők szerint a Time Warner és a News Corp. is érdeklődik az MGM iránt, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyiért adnák el.