Egy román csatorna bemutatja Koltay Gábor Trianon-filmjét

MTI
2005.01.26. 21:57

Egy román televíziós csatorna hamarosan bemutatja Koltay Gábor Trianon-filmjét - jelentette szerdán a Transindex romániai magyar internetes újság. Az említett forrás szerint az Antena 1-en a Trianon-filmet a népszerű televíziós személyiség, Marius Tuca műsorának keretében láthatja majd képernyőn a román közönség, amely február első hetében alkothat véleményt a vitatott műről.

Florin Oancea, az Antena 1 alelnöke és hírigazgatója a Transindexnek elmondta: a filmet feliratozzák, nem szinkronizálják. Azzal kapcsolatban, hogy vetítésszámra vagy időintervallumra vonatkozó jogokat vásároltak-e, a műsorigazgató a szerződés titoktartási záradékára hivatkozva nem szolgálhatott részletekkel. Annyi tudható - olvasható a hírportálon -, hogy a feliratozást, akárcsak a fordítást, az alkotók végzik, a film megtekintését nem kötik korhatárhoz.

A feliratozás a hónap végére készülhet el, így február első hetében, valamelyik este már műsorra is kerülhet. A filmet az említett politikai vitaműsor keretében tűzi műsorra az egyik legnézettebb hazai tévéadó, a vita elsősorban magáról a filmről és a film által kavart romániai botrány körülményeiről szól, nem annyira a trianoni békeszerződés következményeiről - emelte ki Oancea. A Transindex úgy tudja, hogy a film bemutatására pályázott az Antena 1-en kívül fő riválisa, a ProTv is.