Középkori lovagregény - maratoni felolvasás

2005.04.20. 12:10
Parzival hosszú éjszakája címmel maratoni felolvasást tartanak a Pázmány Péter Katolikus egyetemen Wolfram von Eschenbach művéből izgalmas kísérőrendezvényekkel - tájékoztatták a szervezők az Indexet. A középkori lovagregény folyamatos felolvasása péntek délután indul az egyetem piliscsabai campusán. A közreműködők középkori lovagokról, várúrnőkről, gonosz varázslókról és rettenthetetlen hősökről olvasnak fel Tandori Dezső verses fordításában.

Parzival hosszú éjszakája

Helmut Birkhan bécsi medievista professzor ízelítőt ad az eredeti középfelnémet szövegből, majd bemutatja "Parzival"-relikviáit, melyeket élete során gyűjtött össze pénzt-fáradságot nem kímélve. Birkhan ezután középkori szakácskönyvéből komponált finomságokkal traktálja a látogatókat - gyermekekre és felnőttekre egyaránt számos élmény vár a Parzival társaságában tölthető bő húsz óra alatt.

A rendezvény látogatása ingyenes, a kóstolókért és a kísérőprogramokért sem kell fizetni. A teljes kényelmet fizetős büfé és az éjszakái pihenési lehetőség szolgálja. A szervezők akár egy-két órára, akár a felolvasás teljes idejére várnak mindenkit.

Kezdés május 13-án, pénteken 16 óra 30 perckor, befejezés május 14-én szombaton, kb. 15 órakor, helyszín a Pázmány Péter Katolikus Egyetem piliscsabai campusa, 2087 Piliscsaba, Egyetem u. 1. Bővebb információt a rendezvény honlapján találnak az érdeklődők.