Bernadett
0 °C
4 °C

Nemzetközi rajz- és grafikai biennálé Győrött

MTI
2005.09.15. 14:38
Huszonkét ország hetvenhét művészének alkotásait láthatja a közönség Győrött, a szombaton nyíló nemzetközi rajz- és grafikai biennálén - mondta az esemény főszervezője, a Városi Művészeti Múzeum igazgatója csütörtökön.

A művészek kizárólag meghívás alapján vehetnek részt a kiállításon, amely az aktuális tendenciákról, az új technikai eljárásokról is áttekintést ad - mondta N. Mészáros Júlia. A biennálé népszerűsége és elismertsége évről-évre növekszik. A mostani, sorrendben 8. bemutatóra húsz magyar művész munkái mellett Nyugat- és Kelet-Európa számos országából, továbbá Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából, valamint Japánból érkeztek alkotások - ismertette.

A központi kiállítás mellett önálló tárlaton vonultatja fel munkáit az előző biennálé fődíjasa, Herendy Péter, továbbá a japán Satoshi Hasegawa és Farsang Sándor.

A szombati megnyitón adják át a biennálé díjait. A nemzetközi zsűri a kulturális minisztérium által felajánlott fődíjat a belga Ingrid Ledentnek ítélte. A győri önkormányzat díját Nagy Gábor György kapja. A Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat díját a szlovák Igor Benca nyerte el.

A Magyar Grafikai Szövetség és a Magyar Grafikáért Alapítvány közös díjában Szabados Árpád részesül. A budapesti Godot Galéria díját a japán Masako Fujita kapja. A rendező győri múzeum díját a lengyel Joanna Janowska-Augustyn nyerte el.