Szeptember 23-a Kutatók éjszakája Magyarországon is

MTI
2005.09.15. 19:44
Az Unió június 8-án indította útjára a Kutatók Európában 2005 című, az egész kontinenst érintő kampányt. A projekt célja, hogy utcai rendezvényekkel, színházi előadásokkal, kiállításokkal népszerűsítsék a tudományos kutatást és növeljék a fiatalok körében a tudományos pálya vonzerejét. A június és november között zajló rendezvénysorozat fő eseménye az Európai Kutatók éjszakája lesz: szeptember 23-án, pénteken a huszonöt tagországban egyszerre zajlanak majd a kutatást népszerűsítő programok.

A hazai programsorozatot a Mindentudás Egyeteme a Puskás Tivadar Távközlési Technikummal és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Fizikai Tanszékével közösen rendezi meg. Az események színhelye a BME Informatikai Épülete lesz.

A rendezvény HANGos órával kezdődik délután fél négykor, ezt követi a Molekuláris kémkedés című előadás. Sor kerül A fizikai kísérletek - játék és bűvészkedés akár otthon is elnevezésű bemutatóra, ezt követi A fizika feltárja testünk titkait című előadás. esz szó a tőzsde és fizika kapcsolatáról, a tévedésről a tudományban, és vitafórumot rendeznek a tudományról és áltudományról.