Újraindul a litera angol testvérlapja

Index
2005.10.07. 10:04
Hosszú kényszerszünet után újraindul a Hungarian Literature Online, a litera angol nyelvű testvérlapja - olvasható a litera.hu honlapján. A kortárs magyar irodalmi portál fő célja, hogy felkeltse az érdeklődést irodalmunk iránt a nagyvilágban, vers- és prózafordítások, könyvismertetések, valamint írókkal, költőkkel készült interjúk közlésével.

Az oldal hírrovatában folyamatosan informálni fogják az olvasókat a főbb irodalmi eseményekről, Zoom című rovatban pedig rendszeresen tudósítanak a magyar kulturális élet legizgalmasabb történéseiről. A portál a folyamatosan frissülő rovatokon kívül adatbázisokat is tartalmaz kiadók, fordítók és nem szakmabeli érdeklődők számára is – többek között a szépirodalmat közlő magyar kiadók, a magyar irodalom fordításával foglalkozó szervezetek és műhelyek, a hazai könyvtárak és a jobb könyvesboltok listáját.

A HLO első fellépése október 7-én, pénteken, 17-18 között lesz közösen a literával a Jaffa Caféban (1092 Bp., Ráday u. 39.), a Film és Folyóirat Fesztivál keretében. A program során Orzóy Ágnes, a HLO főszerkesztője és Neltz Tamás, a litera és a HLO szerkesztője beszélgetnek egymással, illetve mutatják be a közönségnek az aznap ismét újrainduló HLO-t.