Jön a Yellowjackets

Index
2005.10.16. 16:45
A nagy sikerű júliusi Steps Ahead koncert után egy újabb fúziós jazz legenda jön Budapestre október 21-én. A Russel Ferrante (billentyűs hangszerek), Jimmy Haslip (basszusgitár), Marcus Baylor (dobok), Bob Mintzer (szaxofon) felállású Yellowjackets zenekar legújabb, "Altered State" című lemezével lép fel a Millenáris Fogadóban.

Bár a csapat 1977 óta működik és a mai napig frissen és elképesztően dinamikusan játszanak; bár fél szemmel figyelik a kor szellemét is, sikerült megőrizniük a jazz eleganciáját és kortalanságát. Bár a zenekarban játszó muzsikusok azóta külön-külön is igen sikeresek lettek - valamennyien adtak ki szólólemezeket és gyakori vendégek más produkciókban -, újra és újra visszatérnek az "anyazenekarhoz", hogy tovább csiszolják a közösen kialakított zenei nyelvet.

A turnén Bob Mintzert immáron sokadik alkalommal egy sokoldalú ifjú tehetség, Katisse Buckingham helyettesíti, aki fiatal kora ellenére több száz lemezen játszott már az összes létező zenei műfajban - referenciái között egyaránt megtaláljuk Herbie Hancockot, John Patituccit és Dr Dret.