Koncertlemezt adott ki a Green Day

MTI
2005.11.18. 10:05
A tengerentúlon és Európában is népszerű Green Day minden lehetséges trófeát begyűjtött American Idiot című lemezéért. A héten megjelent a Bullet In A Bible című CD és DVD összeállításuk.

A hónap elején az MTV European Music Awards lisszaboni díjkiosztóján ünnepelt együttes új, dupla albuma a hazai piacon hétfőn jelenik meg. A nemzetközi piacon már ezen a héten kapható a boltokban. A korongokon az idén június 11-n és 12-én Londonban adott koncerttel kedveskedik az együttes sokmilliós táborának. A Keynes National Bowlban tartott bulin 130 ezren voltak.

A Bullet In A Bible rendezője az a Samuel Bayer, akinek a nevéhez fűződnek a banda idei sikerlemezéhez, az American Idiothoz készült videoklipek. A DVD-n több mint 100 percnyi anyag látható különleges felvételekből, ritkaságnak számító "színfalak mögötti" felvételekből, köztük nagyon őszinte interjúkkal a csapat összes tagjával, akik karrierjükről és a turné alatti életükről mesélnek.

Az album címét - Bullet in a Bible - azaz Lövedék a Bibliában -, a londoni Imperial War Museum egyik kiállítása ihlette. A Bullet in a Bible igen jó értékelést kapott az Allmusic című zenei honlap szőrszálhasogató kritikusaitól is.