Az MTV-ről érkezett a legtöbb panasz

Hullámvadász
2005.12.14. 13:24
Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságának elnöke, Molnár Mária Katalin beszámolója szerint az év utolsó három hónapjában 92 beadvány érkezett a Panaszbizottsághoz.

Sok olyan beadvány érkezett az utolsó negyedévben a médiahatósághoz, amelyben a politikai témájú műsorokra panaszkodtak a nézők - derült ki a testület soros elnökének beszámolójából. A beérkezett panaszok 30 százaléka a politikai témájú műsorok miatt érkezett a médiahatósághoz. A beadványok mintegy felét politikai pártok vagy frakciók írták.

Az utolsó negyedévben a Magyar Televízió ellen érkezett a legtöbb beadvány, a köztévé műsorai ellen 25 esetben nyújtottak be sérelmező észrevételt. A ranglista második helyezettje az RTL Klub, majd a Magyar Rádió és a TV2 következik.

Sok panasz érkezett az egyes délutáni és esti show-műsorokban elhangzottakkal, látottakkal kapcsolatosan. Az előző negyedévhez hasonlóan továbbra sem csökkent a reklámok elleni kifogások száma: ismét több panaszos is sérelmezte a műsorokat megszakító reklámok műsornál magasabb hangerejét.

A panaszok számára reagálva az MTV szóvívője elmondta: "Ez talán azt is jelenti, hogy egyre többen választják a Magyar Televíziót és a jelek szerint a műsoraink nem érdektelenek, hanem éppen ellenkezőleg: véleménynyilvánításra késztetik a nézőket."