Funkyfarsang az Arénában

2006.02.13. 11:23

2006. február 16-án, csütörtökön este a Budapest Sportarénában három műfajteremtő zenei legenda lép fel egy színpadon: az Earth, Wind & Fire az Al McKay All Starszal, a Kool & The Gang, illetve a Gipsy All Stars. Utóbbi zenekar tagjai a Gipsy Kings korábbi frontemberei: Nicolas, Paul, George és Mario Reyes, stílusoskat rumba-flamenco-popként határozzák meg. A Gipsy All Stars olyan slágerekkel készül, mint a Bamboleo, Djobi Djoba, Un Amor, La Quier, Volare, Ben Ben Maria, My Way vagy a Porompompero.

Az Earth, Wind & Fire-t néhány évvel ezelőtt hozta újra össze Al McKay, aki 1973-tól 1981-ig volt a zenekar gitárosa, dalszerzője és frontembere. Az Earth Wind & Fire olyan slágereket ad majd elő, mint a September, Fantasy, Getaway, Evil, Love's Holiday vagy a Singasong.

A Kool & The Gang 70 millió eladott koronggal, és 31 arany- és platinalemezzel büszkélkedhet. A Celebration, Cherish, Jungle Boogie, Summer Madness és az Open Sesame előadója az elmúlt 35 évben folyamatosan koncertezett - ez a legtöbb az R&B zenekarok történetében. 2004-ben jelent meg 24. albumuk Odyssey címmel.