Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Elindult a Súgó Csiga 2006 szavazás

MTI
2006.02.14. 14:53
Elkezdődött a 2006. évi Súgó Csiga Díjra szavazás első szakasza: a közönség jelölései alapján a 25 legtöbb szavazatot kapott színész kerül majd be a második fordulóba. A szavazást a Pesti Est Súgó, ingyenes színházi programmagazin szervezi, és annak végén dől el, hogy ki a 2005-ös év legnépszerűbb magyar színésze.

Az elmúlt években leadott több tízezer szavazat igazolta a Súgó legfőbb törekvését: a színházi kultúra népszerűsítését, valamint a közönség és a színészek közvetlen kapcsolatának kialakítását. A nagyközönség idén is két fordulóban szavazhat kedvenc színészére vagy színésznőjére a wsugocsiga.hu című honlapon. A szavazás első szakasza február 26-ig tart, ekkor a közönség a tavalyi év legnépszerűbb 50 művésze közül választhatja ki azokat a színészeket, akik bekerülnek a 25 fős második fordulóba.

A szavazás második szakasza március 19-ig tart, ennek eredményeképpen derül ki a fődíjazott kiléte, de még 11 további színész vehet át Súgó Csigákat. A hagyományokhoz hűen a díjakat március végén, nagyszabású gála keretében adják át, ahol a teljes színházi szakma képviselteti magát.