Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Népzenei fesztivál a Muzsikással és Lovasi Andrással

2006.07.03. 10:33

Hazafelé címmel magyar népzenei fesztivált rendeznek a Művészetek Palotájában július 13-ától. A háromnapos esemény házigazdája a világhírű Muzsikás együttes. A fesztiválon, melynek címe és nyitó koncertje is a Muzsikás együtteshez kötődik (a zenekar Hazafelé című albumát a legjobb száz világzenei CD közt tartják számon), a tradicionális magyar népzenéé a főszerep. A Muzsikás az erdélyi tradicionális zene jegyében tartja nyitó hangversenyét július 13-án este fél nyolctól Petrás Mária moldvai énekes társaságában: dunántúli, szatmári, erdélyi és moldvai szokásdallamokat, táncdallamokat, balladákat, egyházi énekeket és improvizaciókat adnak elő.

Július 14-én fél nyolctól Berecz András lép fel, aki az Ökrös és az Egyszólam együttes énekeseként vált népszerűvé. Július 15-én, szombaton este fél nyolctól a Csík zenekar mutatja be Senki nem ért semmit című lemezét. A Csík zenekar tizenöt évig a régivágású, erdélyi és magyarországi paraszti muzsikák autentikus tolmácsolójaként tűnt ki, legújabb lemezével azonban elrugaszkodott ettől a hagyománytól: felvidéki, békési és erdélyi muzsikák mellett Kispál és a Borz-számokat és amerikai bluest dolgoztak fel rajta, belesimítva azokat a magyar népzene szövetébe. Koncertjükön közreműködik Lovasi András, a Kispál és a Borz együttes frontembere.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?