Jenő
-2 °C
6 °C

Toy Dolls a SZIN-en

MTI
2006.07.04. 16:21

Az idén augusztus 23-án kezdődő négynapos fesztiválon a korábban bejelentett sztárok - Transglobal Underground, The Tarantinos, Adam Freeland, Covenant, Tom Novy, Jerry Rospero - mellett a közönség a Toy Dolls együttest is láthatja, a klasszikus punkperiódus utáni időszak egyik legismertebb, legnépszerűbb zenekarát, és fellép a fanfárzenét játszó francia Les Touffes Krétiennes is.

A Toy Dolls újklasszikus punkbanda, 1979-ben alakult Sunderland észak-angol kisvárosban. A dallamos, vidám, ironikus és játékos - nevezik happy punknak is - zenei világáról elhíresült csapat felállása szokatlanul gyakran változott, főleg a dobos posztján - a legendás The Cult dobosa, Dean Robson is megfordult a bandában -, a triónak mégis sikerült lépésről lépésre népes rajongótábort toboroznia és meggyőznie a szaksajtót. Legutóbbi, 2005-ös albumát meglehetősen szarkasztikus módon Our Last Album? (Utolsó albumunk?) címmel látta el a társaság.

Az elektronikus és akusztikus hangzásvilágú Les Touffes Krétiennes többféle felállásban játszik fanfárzenét. A tíztagú zenekar játszik trombitán, pozanon, bariton szaxofonon, bendzsón, rengeteg ütős hangszeren, tubán, szemetesládán és minden olyan tárgyon, ami a keze ügyébe kerül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?