Jenő
-3 °C
6 °C

Melegaktivisták hiúsították meg az AIDS-ellenes fesztivált

MTI
2006.07.17. 14:42

Elmarad egy New Yorkba, keddre szervezett, Lifebeat című reggaekoncert, mert noha a rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az AIDS elleni harc fontosságára, a fellépők közé olyanokat is meghívtak, akik korábbi dalszövegeikben támadták a melegeket. A jamaikai TOK zenekar, illetve a szintén a karibi országból származó Bennie Man énekes több dalszövegében is a homoszexuálisok és a leszbikusok irtására bíztatta rajongóit, jelentették be a melegek nevében fellépő aktivisták. A Lifebeat rendezvény lényege éppen az lett volna, hogy a melegeket igen nagy számban érintő AIDS elleni küzdelemre hívja fel a világ figyelmét.

"Felháborító és hihetetlen az ötlet, hogy a homoszexuálisok és leszbikusok meggyilkolására felszólító zenekarokat meghívták" - mondta Keith Boykin aktivista. A TOK zenekar sajtóközleményben jelentette be, hogy az évek során "érettebbé vált", Bennie Man pedig azt mondta, hogy az "AIDS elleni küzdelem az életért vívott harc, amely nem diszkriminatív, hanem mindenkit érint". A koncert szervezői végül - a zenekarok nyilatkozatai ellenére - lemondták az eseményt, mert attól tartottak, hogy az aktivisták heves reakciója erőszakba torkollhat, mindazonáltal sajnálatukat fejezték ki, hogy az esemény - amely az Egyesült Államokban élő karibiakat hozta volna össze -, végül nem valósul meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?