Szilvia
5 °C
16 °C

A Whitesnake Budapesten

MTI
2006.07.24. 18:03

Eredeti énekesével, David Coverdale-el ad koncertet a legendás brit Whitesnake zenekar augusztus 1-jén, kedden a budapesti Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán. Az együttes 1977-ben alakult, miután David Coverdale kilépett a Deep Purple-ből, és elkészített két szólóanyagot. Az első időkben megfordult a zenekarban a Deep Purple két másik zenésze, Jon Lord billentyűs és Ian Paice dobos is. Az együttessel zenélt hosszabb-rövidebb ideig több ismert gitáros, köztük Bernie Mardsen, Micky Moody, John Sykes, Adrian Vandenberg, Vivian Campbell és Steve Vai. A csapat 1978-ban a Trouble című albumával mutatkozott be, azóta összesen csaknem harminc albumot készített a válogatásokkal együtt.

David Coverdale 2003-ban az együttes alakulásának negyedszázados jubileumára ismét életre keltette a zenekart, és nagy sikerű turnéra indultak. Néhány hete jelent meg az együttes Definitive Collection című válogatáslemeze, valamint DVD-n a londoni Hammersmith Odeonban rögzitett koncertje, a Live In The Still of The Night.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?