Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sci-fi találkozó Salgótarjánban

MTI
2006.07.25. 11:49
Salgótarjánban csütörtökön kezdődik a XXVI. országos sci-fi találkozó. A tudományos-fantasztikus műfaj kedvelőinek és művelőinek négy napos programján a sci-fi magyarországi helyzetét is elemzik.

Bódi Ildikó, a rendezvényt szervező Avana Egyesület elnöke elmondta: valamennyi napon lesz literátor műhely Vásárhelyi Lajos vezetésével, és megrendezik a Cherubion írók éves találkozóját is.

Az ország minden részéből érkező résztvevők találkozhatnak a Galaktika Magazin szerkesztőivel és a Kreatív Fantázia Egyesület vezetőjével, vetítésekkel emlékeznek meg az 1992 és 2005 közötti találkozókról, választmányi ülést tart Salgótarjánban a Magyar Ufókutatók Szövetsége.

Az előadásokon szó lesz a Szent Frigyládáról, valamint a sámánokról és a boszorkányokról.

Szombaton adják át a Zsoldos Péter Díjat az elmúlt év legjobb, nyomtatásban megjelent regényének vagy novellájának, és az amatőr alkotók számára meghirdetett Preyer Hugó novellapályázat díjait. A novellapályázatra idén 62 jeligés írás érkezett be.