Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pavarotti újból otthon

MTI
2006.07.31. 15:21
Luciano Pavarotti olasz sztártenor Csaknem egy hónappal New Yorkban elvégzett műtétje után a hét végén hazaérkezett Olaszországba.

A 70 éves "tenorissimo" modenai házában, családi körben készül a két hét múlva kezdődő hat hónapos kemoterápiás kezelésre. Pavarottit július elején rossz indulatú hasnyálmirigy daganattal operálták.

"Pillanatnyilag nincsenek terveim: a betegséget kell lépésről lépésre leküzdenem" - idézte Pavarottit hétfői számában az Il Messaggero című olasz lap. A sztár azonban már a múlt héten érzékeltette, hogy újból énekelni akar, és szándékában áll jövőre befejezni a búcsúkoncertjeit a világ különböző színpadjain. Pavarotti már az elmúlt években többször is egészségügyi problémákkal küszködött. Gerincproblémái miatt ismételten le kellett mondania koncerteket, de mindig halogatta pályafutásának bevégzését. Eddigi utolsó jelentősebb fellépése februárban volt Torinóban, a Téli Olimpiai Játékok megnyitásán, amikor Puccini Turandot című operájának Nessun dorma című híres áriáját énekelte.