Aliz
6 °C
14 °C

Tiltakozások Hitler kedvencének kiállítása ellen

MTI
2006.07.31. 15:24
Tiltakozások kísérik a Hitler kedvenc szobrászaként számontartott Arno Breker (1900-1991) 70 alkotását bemutató, október 22-ig megtekinthető schwerini kiállítást, amelyre az első héten négyezren voltak kíváncsiak - közölte vasárnap a Schleswig-Holstein Ház.

Köztudott, hogy Breker 1936-tól fogva a német nácik "udvari szobrászaként" volt ismert és rövidesen Hitler kedvenc szobrászaként tartották számon. Az "Arno Breker vitára bocsátva" című kiállítás 1945 óta az első nyilvános tárlat Breker különböző alkotói korszakában született műveiből.

A kiállítás ellen széleskörű tiltakozás bontakozott ki: Klaus Staeck, a berlini Művészeti Akadémia elnöke például lemondta a plakátjaiból 2007-re Schwerinben tervezett kiállítást.

Az Irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Günter Grass és több német történész ugyanakkor annak a véleményének adott hangot, hogy a schwerini kiállítás hozzájárulhat a német történelem feldolgozásához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?