Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fűszívásra buzdítanak egy német operában

MTI
2006.07.31. 16:45
Az előadás közbeni fűszívásra buzdítja az egyik berlini operaház közönségét egy, a napokban bemutatott darab művészeti vezetője.

A Neuköllni Operaház Camille Saint Sae:ns Keleti hercegnő című "drogoperájában" a rendezők az előadás nyújtotta pszichedelikus élményt akarják marihuánával akarják tovább fokozni.

A színpadon a szereplők szívnak, a nézők pedig szintén ellazulnak: nagyjából így lehet jellemezni az előadás hangulatát. Bernhard Glocksin, a darab művészeti igazgatója szerint a művet néhány füves cigivel lehet még élvezetesebbé tenni. Ezzel az operaház vezetése is egyetért, szerinte a művészi cél felmentést ad a drogtörvények alól. "Ez teszt, hogy mit lehet még megúszni" - magyarázta Glocksin.

Németországban legfeljebb tíz grammig a cannabis birtoklását "személyes felhasználásra szólónak" tekintik, és rendszerint nem csinálnak belőle ügyet. A nyilvános helyen való szívás viszont törvénybe ütközik, sőt, alkotmánysértő lehet.