Háromszáz millió forintos nyereség a Duna TV-nél

MTI
2006.08.11. 13:59
Mintegy 300 milliós többlettel zárta az idei esztendő első hat hónapját a Duna Televízió - közölte Szekeres László gazdasági alelnök, megjegyezve, az év végére a tavalyi évhez hasonlóan egyensúlyi állapotra számítanak.

Ebben az évben az áremelkedések, a forint árfolyamának romlása, valamint a bújtatott szerződések átalakítása 150 milliós pluszkiadást jelent, "a várt támogatások egy részének kiesésével együtt pedig mintegy félmilliárdos nem várt terhünk van a második félévre" - mondta.

"A menedzsment egységes abban, hogy mindenáron meg kívánja őrizni a gazdálkodás egyensúlyát" - nyilatkozta az idén kilencmilliárd forintból gazdálkodó közszolgálati médium alelnöke, megjegyezve, azzal számolnak, hogy pályázatokból és támogatásokból a következő időszakban kevesebb forrásra tudnak szert tenni, mint eddig.

A Duna Televízió belsőseinek száma a bújtatott szerződésekre vonatkozó új minősítési rend következtében 170 fővel nőtt, és elérte az 570-et. Ezután "felmerül a kérdés: ellátható-e folyamatos munkával" ennyi ember.