Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Dávid Pennája a Zsidó Nyári fesztiválon

MTI
2006.08.24. 15:36
Dávid Pennája címmel mutatkozik be vasárnap este a Gólem Zsidó Színház vacsorával körített kabaré előadása a Zsidó Nyári Fesztiválon: Magyarország első professzionális zsidó színházi műhelye ezúttal pesti kabarét varázsol a Jókai utcai Cotton Club színpadára, Heltai Jenő, Királyhegyi Pál és Gábor Andor szövegeinek felhasználásával.

Borgula András rendező elmondta: legújabb darabjának műfaja vacsora-kabarészínház, amely a pesti kabaré fénykorát idézi fel. A rendező ezúttal szakítva az eddigiekkel, az amatőr társulat helyett tapasztalt színészekkel állítja színpadra a darabot. Elek Ferenc jelenleg a Katona József Színház tagja, szerepelt már számos mozifilmben, többek között Szabó István Rokonok című alkotásában. Dénes Judit a Budapesti Operettszínház tagja, jelenleg a Szépség és a Szörnyeteg, a Mágnás Miska és a Menyasszonytánc című darabokban játszik. Poppre Ádám és Katz Petra pedig a fiatal színészgeneráció képviselőjeként mutathatja meg tudását.

Az előadás helyszíne a budapesti Cotton Club, amelynek hangulata a múlt századi orfeumokat idézi, a darabot a Zsidó Nyári Fesztivál keretében három alkalommal láthatja a közönség, augusztus 27-én, 29-én és szeptember 3-án.