Bárka kikötő a Ráday utcában

MTI
2006.08.26. 09:58
Több százan voltak a Boban Markovic Orchestra és Palya Bea közös koncertjén a Kultucca legnépszerűbb, záró produkcióján a Bakáts téren.

A középkor vásári látványossága, az utcaszínház elevenedett meg a Ráday utcában a Ráday Könyvesház előtt pénteken, a Kultucca programsorozat nyitó előadásában. Közel száz felnőtt és gyerek foglalta el a műanyagszékeket az előadás kezdetére, amikor a társulat dobbal, síppal körbeparádézott a Ráday utca elején - így toborozva közönséget magának -, és belevágott a népmesei elemekben bővelkedő műsorába.

Zugman Zoltán, a Bab Társulat vezetője az előadásaikat úgy jellemezte, hogy a "szemnek látvány, a fülnek hallvány." Ehhez méltóan az óriás - két és három méter közötti - bábokkal igazán látványos, népmesei, és némi La Fontaine-i elemeket tartalmazó előadásban részesítették a nézőket.

A társulat fél órás műsora után Konrád György és Mészáros Andor író (Nem) mindennapi irodalom című, nyilvános eszmecseréjét élvezhették a nézők. A Ráday Könyvesházban eközben Best of Hang-Szín-Ház címen a Rádiószínház hangjátékait adták elő: Parti Nagy Lajos Ibusárját és Szemző Tibor és Sári László Csoma Legendáriumát.

Az esti koncert előtt Buster Keaton - Charlie Chaplin kortársa és riválisa - kisfilmjeit vetítették, amelyekhez Darvas Ferenc szolgáltatott zongorakíséretet. A programsorozat vasárnapig tart. Fellép még a Görömbő Kompánia, Cseh Tamás, Másik János és Berecz András, valamint vendég lesz Bertók László és Závodi Pál, Márton László és Kőrösi Zoltán író, illetve a Baltazár Színház.