Csökkentik a jegyárat a Vidám Parkban

Népszabadság
2006.08.31. 10:59
A Vidám Park vezetése az alacsony látogatószám miatt a mostaninál egyszerűbb és barátságosabb árrendszerrel kísérletezik - írja a napilap.

Egy ezer emberen végzett közvélemény-kutatásból kiderült, az emberek több mint 43 százaléka évente legfeljebb egyszer megy ki a parkba, sokan vannak (19,2 százalék), akiknek még az évi egy alkalom is sok, 14 százalék pedig először merészkedett az intézménybe. Csak 5,6 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy évente háromszor látogatnak ki.

A statisztika mögött elsősorban anyagi okok állnak: a megkérdezettek csaknem hatvan százaléka drágállja a vidám parki szórakozást. A válaszadók közül sokan szóvá tették azt is: nem tetszik nekik a jegyrendszer (200 forintos tiketteket lehet venni, plusz a belépőjegy), mert bonyolult, ezért örülnének, hogy ha - mint a hasonló nyugati intézményekben - elég lenne egyszer, a belépéskor fizetni.

A park vezetése ezért úgy döntött, hogy - először kísérletképpen, majd, ha beválik, végleg - bevezeti az egyszeri belépőt. A közönség szeptember 1-jétől október 1-jéig olyan karszalagot vehet, amellyel a negyven játékból harminckettőt egész nap használhat, ahányszor csak akar.