Árpád
-2 °C
4 °C

Rendkívüli Faludy Est a Hobo Blues Band előadásában

2006.09.03. 14:59
Rendkívüli Faludy estet rendez Hobo, azaz Földes László, szeptember harmadikán vasárnap este 19 órakor az ötödik kerület Erzsébet téri Gödör Klub-ban. Faludy György felesége, Faludy-Kovács Fanny, már jelezte Hobo felé, hogy részt kíván venni a megemlékezésen.

Hobo 1978-tól énekelt Faludy verseket, melyeket nem vehetett lemezre. 2004 óta a Ballada a senki fiáról című est keretében adja elő a költő verseit. Az est - ami határállomáson, őrbódé és sorompó közelében zajlik - Faludy György kérésére született. Élet és Halál, Magyarország és Európa, Hit és Tagadás, Szerelem és Árulás, Szabadság és Rabság határán. Számvetést látunk és hallunk, egy majdnem százéves ember beszél a szörnyű XX. századról, melyet átélt és túlélt. Szomorú jövőkép tárul fel a keserű múltból, melyen a hazaszeretet és a magyar költészet szolgálata vezette át Magyarország egyik legnagyobb csavargóját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?