A tévé az elvált nők vigasza

MTI
2006.09.05. 11:01
Az elvált olasz nők jelentős része számára a televízió jelenti a vigaszt: egy felmérés szerint a mintegy két és fél millió ilyen asszony 62 százaléka naponta, főként esténként, négy órát tölt a készülék előtt.

A Nők és Életminőség elnevezésű szervezet által megkérdezett érintettek esetében napi két két-három órát tesz ki a "póttévézés".

A felmérésben részt vevők 50 százaléka azt mondta, hogy fájdalommentesen vészelte át a válást, húsz százalékuk viszont továbbra is keserűséget érez. Az egyedülállóvá lettek 17 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a válást radikális fordulat végrehajtására használta fel életében, 13 százalék viszont nem titkolta, hogy az esemény miatt depresszióba esett.

A volt házastárshoz való viszony csak az esetek 13 százalékában barátságos. Az elvált nők 33 százaléka egyenesen gyűlöli exférjét, 22 százalék közömbös iránta, 17 százalék haragszik rá.

A felmérés szerint az érintett nőknek csak 40 százaléka talált új partnerre a régi kötelék felbontása óta, 20 százalék alkalmi szexet keres, és 25 százaléka mondta azt, hogy szívesen újra férjhez menne.