Árpád
-2 °C
4 °C

A tévé az elvált nők vigasza

MTI
2006.09.05. 11:01
Az elvált olasz nők jelentős része számára a televízió jelenti a vigaszt: egy felmérés szerint a mintegy két és fél millió ilyen asszony 62 százaléka naponta, főként esténként, négy órát tölt a készülék előtt.

A Nők és Életminőség elnevezésű szervezet által megkérdezett érintettek esetében napi két két-három órát tesz ki a "póttévézés".

A felmérésben részt vevők 50 százaléka azt mondta, hogy fájdalommentesen vészelte át a válást, húsz százalékuk viszont továbbra is keserűséget érez. Az egyedülállóvá lettek 17 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a válást radikális fordulat végrehajtására használta fel életében, 13 százalék viszont nem titkolta, hogy az esemény miatt depresszióba esett.

A volt házastárshoz való viszony csak az esetek 13 százalékában barátságos. Az elvált nők 33 százaléka egyenesen gyűlöli exférjét, 22 százalék közömbös iránta, 17 százalék haragszik rá.

A felmérés szerint az érintett nőknek csak 40 százaléka talált új partnerre a régi kötelék felbontása óta, 20 százalék alkalmi szexet keres, és 25 százaléka mondta azt, hogy szívesen újra férjhez menne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?