Judit
3 °C
7 °C

Képes havi fotómagazint indít az MTI

MTI
2006.09.29. 23:20
Egy hónap eseményeit vizuálisan és intellektuálisan vonzó módon megjelenítő képes fotómagazint indít Fotós Szem címmel a Magyar Távirati Iroda (MTI). A havi lap próbaszámát Vince Mátyás, a nemzeti hírügynökség elnöke és egyben a lap főszerkesztője mutatta be pénteken Budapesten, a World Press Photo kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón.

Vince Mátyás a Néprajzi Múzeumban elmondta: a havi képes fotómagazin, a "Fotós Szem, A hónap képei", egy több mint húsz éve érlelődő koncepció eredménye. E lapkoncepció lényege kiemelni a sajtófotót az évtizedek óta rákényszerített statiszta szerepből. A magazinban a fotók nem újságcikkek, hírek illusztrációjaként jelennek meg, hanem saját jogukon, önálló újságírói műfajként. Az MTI legújabb kiadványában egy oldalon egy fotó szerepel a fotográfus nevével és fényképével, valamint rövid képaláírással.

A magazinhoz nem csak hírügynökségi fotókból válogat az MTI, hanem, amint az elnök-főszerkesztő elmondta, tágra nyitják a kapukat minden fotós, hivatásos és amatőr előtt egyaránt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?