Taroltak a Brit tévéműsorok a nemzetközi Emmy-n

Index
2006.11.21. 17:27
Brit tévéműsorok kapták a legjobb dráma (Life on Mars) és a legjobb vígjátékért (Little Britain) járó díjakat hétfőn. A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia díjait a legjobb nem amerikai gyártású tévés produkciók nyerhetik el. Az ír humorista, Graham Norton által vezetett 34. Nemzetközi Emmy-gálát a New York Hiltonban rendezték.

A brit Ray Winstone kapta a legjobb színészi teljesítményért járó díjat a Vincent című sorozatban nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznőnek járó elismerést a holland Maryam Hassouni vehette át. További brit győzelmek születtek a legjobb gyermekprogram (Sugar Rush), dokumentumfilm (Hiroshima), és valóságshow (Ramsay's Kitchen Nightmares) kategóriákban is.

Steven Spielberg kapott elismerést Founders-kategórában (Olvasztók), amely a kultúrák közötti kapcsolatok és az emberi közösségek hasonlóságának legelhivatottabb tolmácsolóját illeti. Spielberg karrierje a televízióban kezdődött, korábban rendezett Columbo-epizódot, és nevéhez fűződik a Vészhelyzet (ER) sorozat is.