Alkalmi nu-dzsessz az A38-on

MTI
2007.02.07. 15:48

Három zenei világot ötvöző, nem mindennapi dzsessz-formációt lát vendégül február 11-én vasárnap, 20 órai kezdettel az A38 hajó. A Europeans (Európaiak) elnevezésű trió azért oly különleges, mert nem állandó, nem ad ki lemezt, a három zenész, így együtt, csak koncerten hallható. Az európai dzsesszfesztiválok kedvelt vendéghármasa három eltérő zenei világ, a nu-dzsessz, a világzene és a hiphop hangzását egyesíti.

Eberhard Weber speciális elektromos bőgőjével és állandó kísérletező kedvével az európai dzsessz-újhullám egyik ismert alakja. Hozzá társul a svájci-német ütőhangszeres, Reto Weber aki a dzsesszből szívesen kacsintgat - mindenekelőtt az indiai és pakisztáni, illetve vietnami - világzene, olykor pedig a hiphop felé. Az alkalmi zenekar harmadik tagja Enrico Rava trieszti származású trombitás, aki korábban nagyszabású opera-átírásaival keltette fel a közönség figyelmét, azóta pedig az olasz nu-dzsesszt népszerűsíti

Az előzenekar a Full Playback, Szappanos György basszusgitáros dzsesszrock-együttese lesz. Az este kellemes csemegének ígérkezik a kortárs, avantgárd dzsessz rajongói számára.