Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alkalmi nu-dzsessz az A38-on

MTI
2007.02.07. 15:48

Három zenei világot ötvöző, nem mindennapi dzsessz-formációt lát vendégül február 11-én vasárnap, 20 órai kezdettel az A38 hajó. A Europeans (Európaiak) elnevezésű trió azért oly különleges, mert nem állandó, nem ad ki lemezt, a három zenész, így együtt, csak koncerten hallható. Az európai dzsesszfesztiválok kedvelt vendéghármasa három eltérő zenei világ, a nu-dzsessz, a világzene és a hiphop hangzását egyesíti.

Eberhard Weber speciális elektromos bőgőjével és állandó kísérletező kedvével az európai dzsessz-újhullám egyik ismert alakja. Hozzá társul a svájci-német ütőhangszeres, Reto Weber aki a dzsesszből szívesen kacsintgat - mindenekelőtt az indiai és pakisztáni, illetve vietnami - világzene, olykor pedig a hiphop felé. Az alkalmi zenekar harmadik tagja Enrico Rava trieszti származású trombitás, aki korábban nagyszabású opera-átírásaival keltette fel a közönség figyelmét, azóta pedig az olasz nu-dzsesszt népszerűsíti

Az előzenekar a Full Playback, Szappanos György basszusgitáros dzsesszrock-együttese lesz. Az este kellemes csemegének ígérkezik a kortárs, avantgárd dzsessz rajongói számára.