Sose halunk meg budapesti színpadon

MTI
2007.02.08. 13:01
A Sose halunk meg című előadást a szolnoki ősbemutató után láthatja a budapesi közönség. A darab csütörtöki olvasópróbáján a rendező és a színészek mellett részt vett Dés László zeneszerző, Nemes István dalszövegíró és Nógrádi Gábor, a szövegkönyv egyik készítője is.

Az 1990-es évek egyik legsikeresebb magyar filmjének színpadi változata koprodukcióban készült a szolnoki Szigligeti Színházzal, ahol decemberben mutatták be a darabot. A főszerepet a színházi változatban is Koltai Róbert játssza, a film legismertebb betétdala, a Nagy utazás mellé további dalokat írt Dés László zeneszerző. Az előadásban hallható 18 zeneszám a produkció időtartamának felét teszi ki, meghatározza a darab szerkezetét.

A két főszereplő, a rendező és az tervezői csapat tagjai ugyanazok a szolnoki és a budapesti színpadi produkcióban.

Dés - Nemes - Koltai - Nógrádi: Sose halunk meg című zenés játékában Imi szerepét kettős szereposztásban Szemenyei János és Szabó Tamás alakítja, a női főszereplő Tompos Kátya. Szabados Mihály, a film másik főszereplője is jelen van egy karakterszerepben. Az előadásban Vándor Éva, Fehér Anna, Sztankay István, Esztergályos Cecília, Újréti László, Háda János és Andorai Péter is színpadra lép. A díszletet Antal Csaba, a jelmezt Kovács Yvette tervezte. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, a dramaturg Ari-Nagy Barbara.