Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sose halunk meg budapesti színpadon

MTI
2007.02.08. 13:01
A Sose halunk meg című előadást a szolnoki ősbemutató után láthatja a budapesi közönség. A darab csütörtöki olvasópróbáján a rendező és a színészek mellett részt vett Dés László zeneszerző, Nemes István dalszövegíró és Nógrádi Gábor, a szövegkönyv egyik készítője is.

Az 1990-es évek egyik legsikeresebb magyar filmjének színpadi változata koprodukcióban készült a szolnoki Szigligeti Színházzal, ahol decemberben mutatták be a darabot. A főszerepet a színházi változatban is Koltai Róbert játssza, a film legismertebb betétdala, a Nagy utazás mellé további dalokat írt Dés László zeneszerző. Az előadásban hallható 18 zeneszám a produkció időtartamának felét teszi ki, meghatározza a darab szerkezetét.

A két főszereplő, a rendező és az tervezői csapat tagjai ugyanazok a szolnoki és a budapesti színpadi produkcióban.

Dés - Nemes - Koltai - Nógrádi: Sose halunk meg című zenés játékában Imi szerepét kettős szereposztásban Szemenyei János és Szabó Tamás alakítja, a női főszereplő Tompos Kátya. Szabados Mihály, a film másik főszereplője is jelen van egy karakterszerepben. Az előadásban Vándor Éva, Fehér Anna, Sztankay István, Esztergályos Cecília, Újréti László, Háda János és Andorai Péter is színpadra lép. A díszletet Antal Csaba, a jelmezt Kovács Yvette tervezte. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, a dramaturg Ari-Nagy Barbara.