Aliz
6 °C
14 °C

Design- és művészetelméleti szak indul a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen

MTI
2007.02.14. 12:09
Design- és művészetelmélet szak indul a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, amely a design és a vizuális művészetek komplex elemzésére képes szakembereket képez - olvasható a képzést ismertető honlapon.

A hallgatók tanulmányaik során a design és a vizuális művészetek filozófiai, kommunikációelméleti, művészettörténeti és társadalomtudományi elemzési módszereivel, valamint a különböző elemzési módszerek integrált, kritikai szemléletű alkalmazásával ismerkedhetnek meg - áll a tájékoztatóban.

Magyarországon más ilyen jellegű képzés még nem létezik: a művészettörténet, a filozófia, az esztétika, a kommunikáció, a pszichológia, a szociológia és a kulturális antropológia programok ugyan a szakterület fontos társtudományait oktatják, ám irányultságuk nem teszi lehetővé, hogy elsősorban a képi és tárgyi világ problémáira, azok vizuális elvárásaira és társadalmi szerepére koncentráljanak.

A szakon olyan szakembereket kívánnak képezni, akik képesek az építészet, a vizuális kultúra és a tárgyi világ komplex - többek között történeti, társadalmi, kommunikatív és filozófiai - összefüggéseinek feltárására és elemzésére - közölte az intézmény.

A bachelor fokozattal rendelkező design- és művészetelemzők kulturális intézményekben, múzeumokban, szaklapoknál, a design változatos területein működő cégeknél helyezkedhetnek el később, de a szak elsődleges célja a mesterképzésre való felkészítés.

A képzésre 2007. február 15-ig lehet jelentkezni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?