Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sárbogárdi Jolán az Örkényben

MTI
2007.02.23. 18:42
Pelsőczy Réka rendezésében mutatja be az Örkény Színház Parti Nagy Lajos Ibusár című darabját szombaton. Sárbogárdi Jolán menetjegykiadó szerepében Bíró Krisztát láthatják. "Egy harisnya-szomorú, ám végzetes őszi napon, Sárbogárdi Jolán MÁV menetjegykiadó föllázad, és súlyos függelemsértés keretében előadja éjeinek harapdált gyümölcsét, az általa írt operettet" - olvasható a darabról az előadás ismertetőjében.

A szerzői instrukció szerint a helyszín egy vidéki vasútállomás, Ibusár-megállóhely irodája: két szék, a falakon plakátok, fénykép a "kollektíváról", neoncső. Egy fogason vasutaskabát, vasutassapka. A darab főhőse, Jolán az összegzés szerint nem szép, nem csúnya, egy lestrapált, kortalan, nagyjából negyvenéves nő. Amikor belép az ajtón, egy éthordó van nála, retikül, spirálfüzet és egy üveg Hubertus, ami a játék végére elfogy.

Az Örkény István Színház és a Kék Művészügynökség közös produkcióját, az Ibusár című "huszerett" monodráma-változatát a színház előcsarnokában mutatják be. A díszlet Ciegler Balázs munkája, a jelmeztervező Nagy Fruzsina, a zeneszerző Darvas Ferenc.