A székházberuházást vizsgálná az MTV Közalapítvány

MTI
2007.03.08. 21:17
A Magyar Televízió (MTV) új székházának közbeszerzési jogszerűségét vizsgálja az MTV Közalapítvány ellenőrző testülete - közölte Jaczkovics László Gábor, a testület elnöke csütörtökön.

A testület szerdán "célvizsgálatot" rendelt el amiatt, hogy kiderüljön, a székház beruházását előzetesen jóváhagyó közalapítványi döntések jogilag megfelelnek-e a közbeszerzési eljárás szabályainak - olvasható a közleményben.

"Az MTV Zrt. 2007. januárjában hirdetmény közzététele nélkül tárgyalásos közbeszerzési eljárást hirdetett meg nem létező ingatlan bérletére, amelyre kizárólag egyetlen ajánlattevőt a Millenium Média Kft.-t hívott meg. Az MTV Zrt. ezen, a törvényben előírt 300 milliót meghaladó szerződés kötéshez előzetesen kérte a Közalapítvány Kuratórium elnöksége jóváhagyását" - áll Jaczkovics László Gábor közleményében.

A kormány 2004 nyarán döntött úgy, hogy magántőke bevonásával épül fel a Magyar Televízió új székháza Budapesten, Óbudán, a Bojtár utcában. Az építkezés és a technológiai fejlesztés költségét akkor mintegy húszmilliárd forintra becsülték.

bti \ bvr