Pécs 2010 szerdától Nagyszebenben

MTI
2007.03.13. 13:01
Pécs, mint Európa 2010-es kulturális fővárosa szerdától a címet idén Luxemburggal együtt viselő romániai Nagyszebenben mutatkozik be.

A Nagyszebeni Magyar Kulturális Iroda és a HÍD - Szebeni Magyarok Egyesülete szervezte háromnapos vendégszereplés keretében az erdélyi város közönsége előtt a neves pécsi művészek és együttesek közül fellép a Neofolk, a Hot Jazz Band és a Szélkiáltó zenekar, továbbá Szamosi Szabolcs és Solymosi Péter ad orgona- és trombitahangversenyt - mondta Nyilas Ágnes.

Hozzátette: a Pécsi Nemzeti Színház a Nem félünk a farkastól című darabjával várja az érdeklődőket. A multikulturalitás jegyében kerül sor a Győri Balett előadására, valamint a Victor Vasarely képeiből összeállított tárlat megnyitójára. Nyilas Ágnes szólt arról, hogy szerdán délután Méhes Márton, a pécsi EKF-program művészeti igazgatója előadást tart a pécsi előkészületekről, s tárgyalásokat kezd a nagyszebeni kulturális főváros rendezvények szervezőivel egy, az EKF hosszú távú fenntarthatóságát célzó együttműködésről.

A Pécs2010-program egyik célja ugyanis, hogy Nagyszeben 2007 után is jelen legyen Pécsett, és Péccsel együtt része maradjon Európa kulturális vérkeringésének - mondta. A munkatárs beszámolt arról, hogy

Pécs szerdai ünnepi bemutatkozására a tervek szerint Nagyszebenbe utazik Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Tasnádi Péter, Pécs polgármestere, valamint Csák Ferenc, a pécsi EKF kormányzati koordinátora is.