Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott a román köztévé vezérigazgatója

MTI
2007.05.04. 15:54
Tudor Giurgiu, a román közszolgálati televízió (TVR) vezérigazgatója lemondott posztjáról, de még június 2-ig marad tisztségében. Döntésének fő indokaként említette, hogy nem érzi már kihívásnak funkcióját. Giurgiut többen is bíráltak azért, hogy döntései miatt tavaly több mint ötmillió euró hiány keletkezett a televízió pénzügyi mérlegében.

A vezérigazgató sorsáról a parlamentnek kellett volna határoznia, amely nemsokára megvitatja a TVR tavalyi tevékenységéről készített beszámolót. Giurgiu azonban nem várta meg a törvényhozás döntését, mivel a jelentésből kiderült, hogy az intézmény több mint ötmillió euró veszteséget halmozott fel. Ez elsősorban annak tulajdonítható, hogy több olyan saját produkciót gyártottak, amelyekre hatalmas összegeket fordítottak, alacsony nézettségük miatt azonban nem térült meg a beruházás. A túlköltekezés tekintetében Giurgiunak azt is felróják, hogy tanácsadóinak túl nagy fizetéseket osztogatott.