Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Murdoch médiacézár Indiába viszi a Sunt

Index
2007.05.11. 17:30

A Business Standard értesülései szerint Rupert Murdoch az indiai nyomtatottsajtó-piacra való betörését tervezi, méghozzá a hírhedt angol bulvárlap, a Sun honosításával. A lapot előreláthatólag a dél-indiai Tamil Naduban nyomtatják majd. A 76 éves Murdoch, akinek Star nevű tévécsatornája a legnézettebb Indiában, ezzel párhuzamosan a nagy politikai befolyással bíró indiai médiacéggel, a Sun TV-vel kíván szoros kapcsolatot létrehozni, írja a Guardian. India egyike azon kevés országoknak, ahol növekszik a nyomtatott sajtó forgalma.

A Hindu című angol nyelvű napilap főszerkesztője, N Ram szerint Tamil Naduban, ahol a Sun TV központja van, igen elterjedt a szenzációhajhász bulvárkultúra, és megítélése szerint Murdoch megjelenése csak ront a helyzeten. Ugyanakkor, tette hozzá, szinte biztos, hogy obszcenitása miatt a lap rövid időn belül az indiai bíróságon találja majd magát.

„Az indiai politika egyáltalán nem érdekli Rupertet. Arra ott van neki London és New York. De azt hiszem, ismeri az újságírást, és egyszerűen csak lecsapott egy kínálkozó lehetőségre. Azt azonban nem tudom, hogy honnan szerzi majd a pimasz bulvárírókat. Az indiai újságírás annyira átkozottul terjengős” – nyilatkozta Vinod Mehta, az Outlook magazin főszerkesztője.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!