Négynapos hal- és borünnep Balatonfüreden

2007.06.27. 17:47
Negyedik alkalommal rendezik meg idén a négynapos Balatoni Hal- és Borünnepet, melynek a megnyitóját pénteken este tartják Balatonfüreden, a Tagore-sétány színpadán.

A megnyitót követően Korzenszky Richárd, tihanyi bencés perjel mond ünnepi áldást, majd a Csopak Táncegyüttes és a Tegnap Zenekar műsora következik. A sétányon felállított borsátraknál Sebeők János író, filozófus ad elő bordalokat.

Pénteken este a füredi Baricska csárdában Szerenád-estet tartanak, közreműködik Ókovács Szilveszter operaénekes. Ugyanezen az estén Csopakon, a Dobó vendéglőben a Magyar Nemzet napilap estjét rendezik meg, ezzel egyidőben a csopaki Szent Donát pincében a Heti Válasz estje lesz, házigazdaként Borókai Gábor főszerkesztő fogadja a vendégeket.

Pénteken napközben megkezdődik már a könyvvásár a Tagore-sétányon, a Magyar Nemzet és a Hír TV pavilonjánál, ahol kötetét dedikálja Borbás Mária, Pataky Enikő és Kristóf Attila. Lévai Anikó A konyhaablakból című könyvét Szőcs Géza költő mutatja be.

Bár az ünnep hivatalos megnyitóját pénteken tartják, a programok valójában már csütörtökön elkezdődnek; a Tagore-sétány borpavilonjainál neves balatoni borászok várják már csütörtökön borbemutatóval és -vásárral a vendégeket, és ekkor tartják a balatoni halak kóstolóját is a sétányon.

A Móló színpadon a Kormorán együttes koncertezik, a Koczor-pincében a Radius Duó lép fel, míg Paloznakon, a Mandel-csárdában reneszánsz táncokat láthatnak az érdeklődők, közreműködik Kónya István lantművész.