Palya Bea és Rutkai Bori is fellép az ózdi roma gyerektáborban

Index
2007.08.08. 21:28
Az ózdi Hétes telepen, Magyarország egyik legszegényebb roma telepén művészek szerveznek gyerektábort augusztus 20-tól. Az egyhetes alkotótábort roma és nem roma művészek - köztük Bódis Kriszta író, rendező, pszichológus, Csáky Attila producer, Balogh Rodrigó színész, rendező, Gózon Francisco operatőr, Rutkai Bori énekes, képzőművész, Palya Bea énekes, Tóth Bernadett szociológus, Karle Gábor gyártásvezető - önkéntes alapon tartják. A táborban hétesi romák is dolgozni fognak, akiknek pályázati pénzből munkabért fizetnek.

A táborban különböző, összetett foglalkozásokat tartanak, amelyeken mind a gyerekek, mind a felnőttek részt tudnak venni. A Bódis Kriszta által készített Hétes-telepi modellprogram kreativitás- és alkotás centrikus programsorozat, amely kiegészül gyermekélelmezéssel és a helyi munkaerő alkalmazásával. A létrejött alkotások (színdarab, film) nyilvánosságot kapnak.

A szervezők az alkotó táborhoz várnak kézműves-festő-rajzoló eszközöket, gyerekjátékokat, könyveket és gyerekruhákat, a családoknak tartós élelmiszert. Egyetlen csomag színes ceruza vagy filc, papír vagy radír is nagy öröm a hétesi gyerekeknek. Az adományokat a Cameofilm, II ker. Apostol utca 13/B. alatti címre várják, minden hétköznap 10.00 és 14.00 óra között.