Judit, Xénia
19 °C
34 °C

Pavarotti hamarosan hazamehet a kórházból

MTI
2007.08.10. 15:54
Már sokkal jobban van, lement a láza, beszélget és még vicceket is mesél - mondta el pénteken Nicoletta Mantovani a 71 éves Pavarottiról, akit szerdán szállítottak kórházba. A világhírű tenor 37 éves felesége megerősítette a kórház közleményét is, miszerint a művész hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Pavarotti tavaly márciusban megszakította búcsúturnéját. Júliusban hasnyálmirigyrákkal műtötték. 2007-re ígérte a visszatérést, de egyszer sem lépett még fel. Az elmúlt hónapokban is elhárított több felkérést.

Nemrégiben pletykák terjedtek el egyre hanyatló állapotáról. Az ANSA olasz hírügynökség szerint tüdőgyulladással és veseproblémákkal is küzd. Menedzsere, Terri Robson cáfolta az értesülést. Elmondta: a művész dolgozik, naponta tart órákat tanítványainak és készül egyházzenei albuma is.

Betegsége előtt rendszeresen énekelt a legrangosabb operaházakban, mint például a milánói La Scala vagy a New York-i Metropolitan Opera. Egész Modenát megrázta a hír, hogy megint kórházba került. "A kilencvenes években még New Yorkig utaztam, hogy élőben halhassam. Most nagyon szomorú vagyok és aggódom érte" - mondta egy nyugdíjas az észak-olaszországi városból.