Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolgár és magyar művészek kiállítása az esélyegyenlőség jegyében

MTI
2007.10.03. 10:42

Bolgár, magyar és magyarországi bolgár festőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás kedden Budapesten az Aranytiz galériában. A kiállítást a „2007 - Egyenlő Esélyek Mindenki számára Európai Év” keretében szervezte a Bolgár Kulturális Fórum Egyesület, a magyarországi bolgár kultúra ápolására 8 éve alakult civil szervezet a Szociális és Munkaügyi Minisztérium anyagi segítségével, mondta Papadopulosz Adriana, az egyesület elnöke a megnyitón.

A kiállításon együtt szerepelhetnek az egyik legismertebb bolgár festőművész, két aktív magyarországi bolgár, egy a bolgár tematikát is kedvelő magyar és egy vidéki bolgár festőművész alkotásai, mondta az egyesületi elnök

A kiállításon bemutatkozó alkotók Pencho Balkanski (1908-1985) – Bulgária, Ivan Bahchevanov (Bulgária), Angyal Júlia (Magyarország), Gendova Miroljuba –és Ruszev Roszen (Magyarországon élő bolgár származású művészek).