Félmilliárd a tatai Angolpark felújítására

MTI
2008.09.11. 14:43
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFT) Tata város sikeres pályázatnak köszönhetően 554 millió forintot ítélt meg az Angolpark rehabilitációjára. A beruházás során felújítják az Angolparkban található Esterházy család tulajdonába tartozott Kiskastélyt, a Jenő malmot és a szabadtéri színpadot. A munkálatokhoz a város 83 millió forinttal járul hozzá.

A malomban interaktív kiállítást rendeznek be, ahol az érdeklődők a tatai malmokat tekinthetik meg makettek formájában. Az Angolpark felújításával vonzó célponttá válhatnak Tata nevezetességei, a szabadtéri színpad pedig színvonalas nyári programoknak adhat otthont. A tatai Angolparkot 1787-ben hozta létre az Esterházy család. Az ország legnagyobb épített parkjainak egyike. Tavaly NFT-s támogatással felújították a park látogatói központját, a pálmaházat.

A korhű formában helyreállított épületben kávéházat, egy csaknem 200 főt befogadó nagytermet és összesen 150 ember elhelyezésére alkalmas szekciótermeket alakítottak ki. A létesítmény alkalmas konferenciák, fogadások, kamaraszínházi előadások, zenei esték megtartására.