Dávid Ibolya: Tarlós nem lépte túl hatáskörét

2001.07.30. 11:35
A Fővárosi Főügyészségen egyelőre nem döntöttek vizsgálatról a Tarlós István, óbudai polgármester ellen tett feljelentés ügyében - közölték a Főügyészség sajtóosztályán hétfőn. A feljelentést a szexuális kisebbségek jogvédelmét ellátó Habeas Corpus Munkacsoport hivatali visszaélés miatt tette hetekkel ezelőtt, amikor a polgármester és a Pepsi Sziget Fesztivál szervezői aláírtak egy megállapodást, melyben kitiltották a a homoszexuális programokat a rendezvényről.

A függőben lévő feljelentéssel kapcsolatban Dávid Ibolya, igazságügy-miniszter a hétvégén kijelentette: - Meggyőződésem, hogy a polgármester esetében a hivatali visszaélés szóba sem kerülhet amiatt, hogy a homoszexuális jellegű felvilágosító rendezvény ellen fellépett - mondta Dávid Ibolya. Az igazságügy-miniszter szerint a polgármester nem lépte túl a hatáskörét, amikor a rendezvény szereplői számára bizonyos feltételeket állapított meg.

Dávid Ibolya szerint a keresztény erkölcsiség alkalmas a homoszexuális és leszbikus hajlamú emberekkel való egészséges társadalmi viszony kialakítására, de az érintettek részéről is szükséges, hogy viselkedésük kellő toleranciával és visszafogottsággal párosuljon.