tv2: készül a Popsztárok; RTL Klub: csúszik a Való Világ

Hullámvadász
2001.11.08. 14:27
A 'Bázis' után újabb reality show forgatásába kezdett a tv2. Két budapesti és négy vidéki helyszínen folyik a válogatás, csaknem ezer résztvevő fog versenyezni egymással. A háromtagú zsűri (Lilu, a Viva+ zenecsatorna műsorvezetője, Gajda László, az Universal művészeti igazgatója és Robbert van der Erde, a United együttes menedzsere) a 18 és 30 év közötti jelentkezőket ötösével hallgatja meg, végül megjelenésük, énekhangjuk alapján 25 főt választ ki.

A versenyzők egyhetes felkészítő táborba mennek, melynek végén kiderül, hogy kikből állhat össze az ötfős zenekar. A zenekar koncertturnéra indul, saját lemeze és videoklipje is lesz. Minden eseményt kamera rögzít és az így elkészült dokumentumanyagot egy szerkesztett, tizenhárom részes sorozatban mutatja be tavasztól a tv2.

Az RTL Klub a korábban tervezett 'Való Világ' című reality show-t bizonytalan kezdési időpontra halasztotta. Az adó 'Üstökös' címmel a 'Popsztárok'-hoz hasonló tehetségkutató dokumentumsorozat tűz műsorra még novemberben. Ez annyiban különbözik majd a tv2 műsorától, hogy nem vásárolt külföldi mintára épül, hanem a csatorna saját fejlesztésű műsora lesz.