Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Videogaléria a MEO-ban

MTI
2002.04.10. 17:45
A kortárs nemzetközi videoművészet élvonalába tartozó alkotásokat mutat be a budapesti MEO Kortárs Művészeti Gyűjtemény legújabb, szerdán megnyílt kiállítása. A hazai közönség számára jórészt ismeretlen videoművészek a moziszerűtől a lírai dokumentációig terjedő filmnyelvet használva olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint például a fogyasztói társadalom, a kisebbségi lét és a nőiség. A bemutatón szerepel a brit Chris Cunningham, aki 18 évesen már a Nyolcadik utas a halál című film speciális effektusainak megalkotója volt és a svájci Pipilotti Rist, az egyik legjelentősebb európai videoművész.

A nemzetközi videoművészeti bemutató május 12-ig tekinthető meg a MEO-ban. Az összesen mintegy négy óra időtartamú video hétfő kivételével minden nap 11-től 18 óráig (csütörtökön 22 óráig) tekinthető meg.