Jolán
2 °C
4 °C

Roma festők kiállítása ENSZ-támogatással

MTI
2002.04.15. 12:05
Magyarországi naiv roma festők művei tekinthetők meg a hónap végéig a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) genfi központjában. Az április 11-én megnyílt kiállítás az első ilyen rendezvény az ENSZ égisze alatt. A tárlat Balázs Balogh András, Fenyvesi József, Miczi Károlyné, Oláh Jolán, Oláh Mara, Orsós Teréz, Ráczné Kalányos Gyöngyi művészek képeiből készült válogatást mutatja be Rékasi János, a ROMART alapítvány művészeti igazgatójának rendezésében. A képek a roma szokásokat, hiedelmeket, képzeletet, a természettel való kapcsolatukat, az emberi sorsokat, szenvedést, örömöt és humort jelenítik meg.

A kiállítást Kari Tapiola, az ILO végrehajtó igazgatója, Szabó András nagykövet és Rékasi János, a ROMART Alapítvány művészeti igazgatója nyitotta meg. Az eseményen megjelent a genfi diplomáciai testület és több nemzetközi szervezet képviselője, az Emberi Jogok Bizottsága ülésének számos küldöttsége, illetve a helyi magyarság jelentős része".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?