Riadalmat okozott a bomba, ami répa volt

2009.06.13. 21:11
Riadalmat okozott egy svéd városban egy szabadtéri kiállítás: a helyiek bombamerénylettől tartottak az egyik alkotás láttán, pedig csak répa volt.

A 35 éves Conny Blom a helyi, örebrói galéria kérésére készítette el "Nyuszi projekt: bombák" című installációsorozatát. A város több pontján is látható volt alkotása, amely a következőkből állt: 15 csokor sárgarépát fogott össze fekete szigetelőszalaggal, számos kék és piros huzalt illesztett hozzá, majd az egész tetejére egy órát rakott.

carrotbomb1

Az alkotásokat alig néhány órája tették közszemlére a Svédország középső részén lévő városkában, amikor az egyik helyi lakó a rendőrséget hívta azzal, hogy két bombát látott a közkönyvtár előtt. A rendőrség azonnal leszedette Blommal az installációkat. "Nehéz volt megkülönbözetni az igazitól" - indokolta a döntést a helyi rendőrség.

Blom azt mondta: "Ez csak répa és ébresztőóra, semmi más. Egy bomba karikatúrája". A kevéssé műértő hatóságot azonban ez nem hatotta meg. Lehet, hogy izgatás miatt eljárást indítanak a művész, sőt a helyi galéria ellen is.