Stephen Hawking újabb gyerekkönyvet írt

2009.10.06. 14:52
Hamarosan a magyar olvasók is kézbe vehetik Stephen Hawking asztrofizikus második ifjúsági könyvét, amelyet újságíró lányával, Lucyval közösen írt: a George kozmikus kincsvadászata októberben jelenik meg a Könyvmolyképző Kiadónál.

Az új Hawking-könyv szórakoztató formában nyújt hasznos információkat a világegyetemről gyermekeknek és felnőtteknek. Nagyszerűségét az adja, hogy nem pusztán a fantázia szüleménye, hanem a világegyetem valós tulajdonságait mutatja be. Az olvasó így számos érdekes dolgot tanulhat meg a bolygónkon kívüli csodálatos világról.

A történet szerint George barátjának, Annie-nek segítségre van szüksége: édesapja, Erik egy űrprojekten dolgozik, ám hirtelen kezdenek elromlani a dolgok. A Marsra küldött robot különösen kezd viselkedni, Erik szuperszámítógépén is furcsaságokat vesznek észre. A gyerekek így különös és érdekes kalandokba keverednek.

A fantasztikus kalandregény nem csupán egy izgalmas bolygóközi kincsvadászat története: a könyv végére az olvasó megismerheti az űrkutatás legújabb eredményeit, és megtudhatja, mit gondolnak a világegyetemről a legkiválóbb tudósok, olvasható a kiadó honlapján.

Az idő dióhéjban

Stephen Hawking nevéhez számos népszerű, a laikusok számára is érthető és élvezhető tudományos könyv megírása fűződik, többek között Az idő rövid története vagy A világegyetem dióhéjban.

Első ifjúsági könyve, a George kulcsa a rejtélyes univerzumhoz 2007-ben jelent meg, ebben a fiatal főhős kalandjai révén az olvasó megismeri a Naprendszer működését, a fekete lyukakat, az üstökösöket és más jelenségeket. Több mint 29 országban került forgalomba, köztük Kínában, Japánban, az Egyesült Államokban, Oroszországban és Magyarországon is.

A világegyetemről és a nehézségi erőről szóló munkái révén világhírűvé vált tudós egy 40 éve kimutatott sorvadásos betegségben szenved, amellyel annak idején csak néhány évet jósoltak számára. Mára már csaknem teljesen megbénult, csak számítógép és hangszintetizátor révén képes érintkezni a külvilággal.