Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trágyából állítottak szobrot a miniszternek

2009.11.09. 14:25
Négyszázezer forintért kelt el egy adag tehéntrágya, amely egy minisztert ábrázolt mellszoborként. Az alkotó szerint túl puhány az új-zélandi környezetvédelmi miniszter.

Sam Mahon új-zélandi képzőművész egy nagy rakás tehénlepényből formázta meg Nick Smith környezetvédelmi minisztert. Az alkotással az ellen tiltakozik, hogy a miniszter túl puhány a tehenészetek környezetszennyezését illetően. Nick Smith nem borult ki, viccelődve fogadta a műalkotás hírét.

Sam Mahon trágyaszobra
Sam Mahon trágyaszobra

A szobor nem bűzlik, a trágya keményre száradt, az alkotás a művész szerint örökéletű lesz. Az alapanyagot biofarmról szerezte be, otthon összeturmixolta, a kapott masszába műgyantát kevert, majd megformázta. Végül méhviasszal vonta be, hogy bronzszínezetű legyen.

A mellszobor árverésen kelt el négyszázezer forintért, 112-en licitáltak. Mahon a bevételt víztisztításra adományozza, az otthona közelében lévő folyók és patakok tehenészeti szennyeződéseinek felszámolására.