Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Az Avatar világsikere az amerikai pornóipart is felizgatta

2010.01.12. 09:09 Módosítva: 2010-01-12 09:09:16
Az Avatar világsikere az amerikai pornóipart is felizgatta: várható, hogy a felnőtt filmek készítői is hamarosan átállnak a háromdimenziós technikára.
badgirls

A pornóipar - amely eddig is legendásan gyorsan átvette a technikai újításokat - a Las Vegasban tartott AVN pornóipari expón bizonyította megújuló képességét, a Bad Girls In 3D nevű vállalat ugyanis első ízben mutatott be háromdimenziós pornófilmekből álló online könyvtárat.

A pornóipar évtizedek óta élen járt minden jelentős újítás átvételében, az 1980-as években gyorsan magáévá tette a VHS-videók divatját, az 1990-es években teret engedett a műholdas televíziózási mániának, jelenleg pedig az internetnek - mondta Lance Johnson, a Bad Girls (Rossz Lányok) producere, hangsúlyozva, hogy a jövőt a 3D jelenti.

A Las Vegas-i seregszemlén az érdeklődök háromdimenziós érzetet keltő speciális szemüvegekben bámulták a cég új házimozi rendszerét, amely egy 152 centiméteres 3D televízióból és az azt kiszolgáló számítógépes szerverből áll. A rendszert - amelyhez két szemüveg is jár, hogy a műsorokat párosan lehessen élvezni - négyezer dollárért lehet megvenni, a kapcsolódó internetes előfizetés a videokönyvtárra pedig havi 20 dollárba kerül.

A 3D technika már évtizedekkel ezelőtt megjelent a pornóiparban, az 1969-ben piacra dobott The Stewardess című szexfilm két év alatt 27 millió dollár bevételt eredményezett. Az utóbbi napokban több hollywoodi stúdió jelezte: arra készül, hogy az új filmnyelvet teremtő Avatar világsikere után korábbi nagy alkotások háromdimenziós változatait készítesse el. James Cameron rekordbevételeket produkáló alkotása nyomán újra piacra dobják például a Csillagok háborúja és A gyűrűk ura trilógia 3D-technikával feljavított verzióját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!